A hazai cégek AI-hasznosítása a digitális megfelelőség tükrében

A magyar vállalatok számára kiemelten fontos a digitális innováció és azon belül az mesterséges intelligencia (AI) által nyújtott lehetőségek kiaknázása a versenyképesség növelése érdekében. Ebben a kontextusban a jogi-szabályozási megfelelőség integrálása a stratégiai tervezésbe és a digitális gazdaság változásainak nyomon követése elengedhetetlen.

A vállalatoknak naprakésznek kell lenniük a gyorsan változó digitális szabályozási környezetben, hogy hatékonyan tudjanak működni. Ebben a témában a Portfolio és a Wolters Kluwer közös szakmai párbeszédet szervez, amely a 2024. május 8-án megrendezésre kerülő Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián kerül terítékre.

A digitális világban való versenyképesség érdekében a vállalatoknak meg kell teremteniük az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét. Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary ügyvezetője szerint ez a három terület szorosan összekapcsolódik, és a konferencia célja, hogy segítséget nyújtson a cégeknek a jogszerű és hatékony működéshez.

A vállalati versenyképesség fenntartása érdekében a digitális gazdaság jogalkotásában való eligazodás és a szabályozási ökoszisztémák feltérképezése is kulcsfontosságú. A konferencián számos témát érintenek majd, többek között a digitális gazdaság jogi-szabályozási környezetében való hatékony eligazodást, a megfelelőségi vizsgálatokat, a jogi piacok technológiai változásait, a legaltech eszközök biztonságos és hatékony alkalmazását, valamint a kiberbiztonságot és az adatgazdasághoz való csatlakozást.