A Tinarui Cement Co. részvényeinek drámai zuhanása a hongkongi tőzsdén

A hongkongi tőzsdén történtek során a Tinarui Group Cement Co. részvényei mindössze 15 perc alatt zuhantak be, ami következtében a cég piaci értéke szinte teljesen semmivé olvadt.

A Tinarui részvényeinek jelentős mennyiségét, közel a harmadát dobták piacra a befektetők, 80 millió darabot adtak el a kereskedési időszak utolsó negyed órájában, az utolsó részvényeket pedig csupán körülbelül 2 forintnak megfelelő összegért kínálták.

A vállalat részvényeinek kereskedését felfüggesztették a hongkongi tőzsdén, miután a papírok értéke drámai módon, több mint 99 százalékkal esett vissza. Az esés során a részvények ára 5 hongkongi dollárról (körülbelül 230 forint) 0,05 hongkongi dollárra (körülbelül 2,3 forint) csökkent.

A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint a zuhanást az váltotta ki, hogy a Tinarui vezetősége bejelentette: bennfentes információval kapcsolatos bejelentésig felfüggesztik a részvények kereskedését. Ez az esemény rávilágított azokra a kockázatokra, amelyek a kevésbé átlátható kínai vállalatoknál fennállnak.