A TikTok élő közvetítéseinek új korszaka

A TikTok bejelentette, hogy élő közvetítési szolgáltatása mostantól integrálódik a Streamlabs rendszerével, ami jelentős változást hoz az alkotók számára. Az integráció révén a folyamatok egyszerűsödnek, hiszen az alkotóknak nem kell többé manuálisan kezelniük a streamkulcsokat és a streaming URL-címeket, valamint a TikTokon és a Streamlabs-en is élőben kell jelentkezniük.

Az együttműködés lehetővé teszi a TikTok Multistream és Dual Output funkcióinak könnyed használatát, így az alkotók több platformon is élőben jelentkezhetnek, és választhatnak a vízszintes vagy függőleges stream között. A TikTok ezzel a lépéssel csatlakozik a Twitch és a YouTube által már korábban kínált lehetőségekhez.

A TikTok Live, amely 2019-ben indult, továbbra is lehetőséget biztosít az alkotóknak a pénzkeresetre a platformon belül. A nézők érméket vásárolhatnak, amelyekkel ajándékokat küldhetnek az élő közvetítések során az alkotóknak. Ezeket az ajándékokat az alkotók gyémántokká alakíthatják, amelyeket később valódi pénzre válthatnak. Az új integráció révén a multi-stream képesség zökkenőmentesebbé válik, ami várhatóan nagy hatással lesz azokra az alkotókra, akik a TikTokon gyémántokat gyűjtenek.