TikTok Notes: A fotómegosztó újdonság

A TikTok új alkalmazást tervez piacra dobni, amely a fotómegosztásra összpontosít, és ezzel közvetlenül az Instagram területére lépne. A TikTok Notes névre keresztelt appot a videómegosztó platformjával szorosan összekapcsolják.

A ByteDance, a TikTokot üzemeltető kínai vállalat, egy olyan alkalmazás bevezetésén dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fotókat osszanak meg követőikkel. A TikTok Notes néven futó új alkalmazásról először márciusban szivárogtak ki információk, és most már képernyőképek is felbukkantak az X-en, a Reddit-en és a Threads-en, amelyeket a TikTok felhasználói készítettek.

Ezek a felhasználók egy felugró ablakban kaptak értesítést az új képmegosztó alkalmazás érkezéséről. A TikTok Notesba a felhasználók korábban feltöltött fotói automatikusan átkerülnek, de ez a funkció letiltható lesz.

A TikTok szóvivője a TechCrunch érdeklődésére megerősítette, hogy az új alkalmazás fejlesztése folyamatban van, azonban a pontos debütálási dátum még nem ismert. A TikTok ezzel nemcsak az Instagrammal, hanem a YouTube-bal szemben is terjeszkedik, hiszen korábban bejelentették, hogy 30 perces videók is megjelenhetnek a platformon. Eközben az Egyesült Államokban a TikTok betiltásának lehetősége is felmerült.