Dahler tuning a BMW M8 Competition Cabrio modelljére

A Dahler tuningcég által módosított BMW M8 Competition Cabrio mostantól 740 lóerős teljesítménnyel és 880 Nm-es nyomatékot képes előállítani.

A BMW M8 Competition Cabrio eredeti változata már önmagában is lenyűgöző teljesítményt nyújt, de a Dahler tuningcég tovább emelte a tétet. A 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotorban rejlő potenciált kihasználva a svájci szakemberek több mint 100 lóerőt szabadítottak fel, így a módosított modell most már 740 lóerővel és 880 Nm-es nyomatékot produkál.

A gyári alapmodell 625 lóerős teljesítménye és 750 Nm-es nyomatéka mellett 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és akár 305 km/h-s végsebességet is elérhet. A Dahler által tuningolt változat menetteljesítményei egyelőre nem ismertek, de feltételezhető, hogy ezek az értékek tovább javulnak.

A futóművet is módosították: elöl 20, hátul 10 milliméterrel ültették le, míg a kerekek mérete 21-22 col közötti lehet. A sportkipufogók 100 milliméteres végeken keresztül biztosítanak még határozottabb hangzást. A Dahler tuningcsomag így nemcsak a teljesítményben, hanem a megjelenésben és a hangzásban is egyedülállóvá teszi a BMW M8 Competition Cabrio modellt.