Magyar húsipari munkások Svájcban: Milliós fizetés, nyelvtudás nélkül

Svájci húsüzemek magyar henteseket és marhacsontozókat keresnek, akik tapasztalattal rendelkeznek, és akár azonnal kezdhetnek. A nyelvtudás nem követelmény, a fizetés pedig jelentősen meghaladja a magyarországi béreket.

Svájci húsüzemek hirdetése szerint magyar hentesek és marhacsontozók jelentkezését várják, akik rendelkeznek a szükséges tapasztalattal, és akár azonnali munkakezdésre is készek. A Pénzcentrum információi alapján a nyelvtudás hiánya nem akadály, a fizetés pedig havonta több mint 1 millió forintot érhet el.

A magyarországi húsfeldolgozók átlagosan bruttó 400 207 forintot kerestek 2023-ban, míg Svájcban a hentesek és marhacsontozók havonta akár 3440 frankot (1 368 810 forint) is zsebre tehetnek. A jelentkezőknek fényképes önéletrajzzal kell pályázniuk, és a toborzó iroda segítséget nyújt a szükséges dokumentumok elkészítésében, akár nyelvi támogatást is biztosítva.

A svájci munkaadók a bruttó átlagos 27 frankos órabért, étkezési hozzájárulást és a munkába járás költségeinek fedezését kínálják. A munkavállalóknak a lakhatási költségeket és az egészségbiztosítást kell megfizetniük, amelyeket a cég részben támogat.

A munkakörülmények között szerepel a hétfőtől péntekig tartó munkaidő, és a cég által biztosított szerszámok. Svájcban a nettó bér a bruttó 78 százalékát teszi ki, így a 27 frankos órabérből körülbelül 21,5 frank marad kézhez, ami 40 órás munkahét esetén hetente nettó 860 frankot jelent.