A legkisebb Tesla mostantól még sportosabb és az árfolyam is emelkedik

A Tesla Model 3 tulajdonosok most már egy sportosabb megjelenést és jobb vezethetőséget érhetnek el az H&R új futóműveivel, miközben a vállalat részvényárfolyama is emelkedést mutat.

A Tesla Model 3 világszerte egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, köszönhetően többek között az ár/érték arányának, gyorsulásának és vezethetőségének. Azok számára, akik még sportosabb külsőt és jobb vezetési élményt szeretnének, az H&R tuningcég kínál megoldást. Az állítható magasságú futómű, amely elöl 20-45, hátul 25-50 milliméteres ültetést tesz lehetővé, 2841 euróba (körülbelül 1,1 millió forint) kerül.

Azoknak, akik kevésbé drasztikus változtatást szeretnének, az H&R sportrugói 30-40 milliméteres ültetést biztosítanak, és ezek 419 euróba (160 ezer forint) kerülnek. A tuningcég továbbá 20 milliméteres nyomtávszélesítőket is kínál, melyek 169 euróba (65 ezer forint) kerülnek. Ezekkel a módosításokkal a Model 3 tulajdonosok egyedi megjelenést és még jobb úttartást érhetnek el.

A Tesla részvényárfolyama is pozitív hírek hatására emelkedést mutatott. Közel 5 százalékot emelkedett hétfőn, amit több tényező is befolyásolt:

  • A Tesla bejelentette, hogy augusztus 8-án mutatják be, hogy hogyan állnak a már régen beharangozott robotaxi projektjükkel,
  • Elon Musk cáfolta a Reuters értesülését, miszerint a Tesla leállította volna az olcsóbb modell fejlesztését,
  • Az elmúlt hónapokban meredeken esett a Tesla árfolyama, így volt honnan emelkednie, és a március közepi lokális mélypontról, 160 dollár közeléből pattant fel az árfolyam, ami technikai elemzők szerint egy dupla aljat jelezhet, ez is hozzájárult az árfolyam emelkedéséhez.

A Tesla részvényeinek árfolyamának alakulása így továbbra is fontos tényező a befektetők és a piaci elemzők számára. A Portfolio-Teletrader Kft. szerint a részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével továbbra is vonzó lehetőség lehet a befektetők számára.