Jim Cramer ajánlása: vásároljunk Alphabet-részvényeket

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője szerint az Alphabet-részvények tartása továbbra is jó döntés lehet, különösen a keresési üzletág és a YouTube sikerei miatt. Cramer kiemelte, hogy az Alphabet, a Google anyacége, továbbra is dominál a keresési piacon, és a YouTube platformja is rendkívül sikeres, annak ellenére, hogy az új mesterséges intelligencia-alapú lekérdező rendszerek kihívásokat jelenthetnek a vállalat számára.

A CNBC megmondóembere elárulta, hogy bár néhány Alphabet-részvényt eladott az általa menedzselt alapban, nem tervez további eladásokat, mivel úgy véli, az Alphabetnek rengeteg lehetősége van arra, hogy javítsa helyzetét és fenntartsa piaci értékét. Ezt támasztja alá Laura Martin, a Needham elemzője által megfogalmazott vélemény is, aki szerint a YouTube akár 423 milliárd dollárt is érhet.

Cramer hozzátette, hogy a YouTube jelentős befolyással bír a fiatalokra, amit egy Bloomberg-cikk is alátámaszt. Egy Pew Research által végzett felmérés szerint a tinédzserek 71%-a naponta látogatja meg a platformot, ami magasabb, mint a TikTok 58%-os látogatottsága ebben a korcsoportban. Ezért a fogyasztói termékgyártó cégek gyakran választják ezt a platformot reklámjaikhoz, mivel itt érik el leginkább azt a korosztályt, amely életre szóló vásárlói döntéseket hoz.

Az Alphabet részvényei idén eddig 10,9 százalékkal emelkedtek.