Harry herceg újra a vadak elé veti magát

Harry herceg a közelmúltban egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy a közeljövőben több időt szeretne tölteni a családjával, és május elején az Egyesült Királyságba utazik az általa alapított Invictus Games 10. évfordulójának megünneplésére, de kérdéses, hogy találkozik-e a rokonaival.

Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban döntöttek úgy, hogy lemondanak királyi kötelezettségeikről, miután a brit média kereszttüzében találták magukat. A herceg a Netflix-sorozatukban és a Tartalék című önéletrajzi könyvében kifejtette, hogy a palota nem védte meg őket, ellentétben trónörökös bátyjával, Vilmos herceggel, aki azonnali védelmet élvezett problémák esetén. A paloták sajtócsapatai közötti rivalizálás is hozzájárult a helyzet elmérgesedéséhez.

Harry herceg eredetileg III. Károlyhoz fordult azzal a javaslattal, hogy külföldön képviseljék II. Erzsébetet, de végül emailben kellett elküldenie terveiket, amelyek nyilvánosságra kerültek, így nem maradt más választásuk, mint bejelenteni a visszavonulásukat. Azóta az Egyesült Államokban élnek, és ritkán térnek vissza az Egyesült Királyságba. A védelmüket már nem a rendőrség látja el, ami miatt a herceg aggódik családja biztonságáért, és jogi lépéseket is tett a biztonsági intézkedések felülvizsgálata érdekében.

Harry herceg 2021-ben tért vissza először az Egyesült Királyságba Fülöp herceg temetésére, majd később II. Erzsébet királynő 70. uralkodási évfordulójának ünneplésére és a királynő temetésére is megjelent feleségével, Meghan Markle-lel. A herceg idén februárban is hazautazott, hogy találkozzon édesapjával, aki rákkal küzd. A herceg elmondása szerint a jövőben még több időt szeretne tölteni a családjával, amire az Invictus Games évfordulója jó alkalmat kínál.

A herceg a Good Morning America című műsorban beszélt arról, hogy tervezi a visszatérést Nagy-Britanniába, és több időt szeretne tölteni a családjával. A herceg nem ápol túl jó viszonyt a családjával, különösen Vilmos herceggel és annak családjával, akikkel nem tartja a kapcsolatot, bár jókívánságaikat küldték Katalin hercegnének, aki szintén rákkal küzd.

Az Invictus Games 10. évfordulóját május 8-án ünneplik majd meg a londoni Szent Pál-székesegyházban, és várhatóan Meghan Markle is elkíséri férjét. Meghan azonban nehezen adta be a derekát az útra és végül májusban is főként csak azért utazik Angliába, mert férje mellett neki is kötelessége részt venni az istentiszteleten. A herceg aggodalmát fejezte ki a brit média és a családja reakciója miatt. A játékokon sérült katonák és veteránok versenyeznek különböző sportágakban. Az első Invictus Games-t 2014-ben rendezték meg Londonban, ahol 13 nemzet és körülbelül 300 versenyző vett részt.

Egyes források szerint Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének nem szerepel a tervei között, hogy találkozzanak Harry herceggel és Meghan Markle-lel, mivel Katalin hercegné jelenleg a pihenésre koncentrál rákbetegsége miatt, és Vilmos herceg igyekszik helyettesíteni III. Károlyt és nejét a közfeladatokban. Annak ellenére, hogy Meghan Angliába utazik, gyermekei nagy valószínűséggel nem tartanak vele, ő ugyanis rettenetesen félti Arhcie és Lilibet biztonságát és egészségét. A hercegné szerint fokozott biztonsági szolgáltatásra lenne szükségük a látogatásuk során. Ha Meghan kiáll amellett, hogy nem hozza el a gyermekeit, akkor a rákos Károly, továbbra sem láthatja az unokáit élőben.