Sátánista rituális gyilkosokra szabtak ki büntetést Oroszországban

Oroszországban a moszkvai régió bírósága 13 évtől életfogytig terjedő szabadságvesztésre ítélte egy sátánista csoport három tagját, akik rituális gyilkosságokat követtek el.

Az első brutális gyilkosságot 2016 júniusában követték el, amikor Andrej Tregubenko és Olga Bolsakova, a "sátánimádók vallási és misztikus mozgalma" iránti rajongásukban, Karéliában egy erdőben megölték egy ismerős lányt. A tettesek a holttestet és a használt kést elásták, az áldozat telefonját és pénzét pedig magukhoz vették.

Ugyanezen a nyáron a csoport két új taggal bővült, Alekszandr Perevozcsikov-Hmurijjal és Tatyjana Derjuginával, akikkel együttműködve további rituális gyilkosságokat terveztek. Bolsakova 2016 augusztusában a Leningrádi területen csábított az erdőbe egy férfit, akit a csoport tagjai brutálisan megvertek, majd halálra szurkáltak. A holttestet elásták, a személyes tárgyait pedig, az értéktárgyak kivételével, elégették.

Tregubenko egy másik gyilkosságot is elkövetett 2016 augusztusában, amikor a moszkvai régióban található Balasihában, egy ittas állapotban kialakult szóváltás során leszúrta egy ismerősét. Az áldozat vérével a bűntársakkal közösen szertartást végeztek egy lakásban, a gyilkos eszközt pedig Bolsakova egy tóba dobta.

A gyilkosságok hosszú ideig felderítetlenek maradtak, de az ügy 2021-ben került az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) központi hivatalához. Tregubenko az első gyanúsított volt, akit Karéliában és a Leningrádi területen eltűnt személyek ismerőseinek ellenőrzése során fogtak el. Lakásán a nyomozók jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

A bíróság Tregubenkót életfogytiglani, Perevozcsikov-Hmurijt 15 évi, Derjuginát pedig 13 év szabadságvesztésre ítélte. Bolsakova már korábban 14 év szabadságvesztést kapott.