Elektromos kerékpár robbant fel Londonban

London egyik kerületében, Suttonban váratlanul felrobbant egy elektromos bicikli, ami komoly veszélyhelyzetet teremtett a csúcsforgalomban.

A városi nyüzsgés közepette váratlan esemény történt: egy elektromos kerékpár hirtelen füstölni kezdett, majd rövid időn belül látványos robbanásokkal teljesen megsemmisült. A tűzoltók és a BBC tájékoztatása szerint az eset március 21-én történt, és csak kevés hiányzott ahhoz, hogy tragédiába fulladjon a helyzet, amely a Sutton nevű kerület egyik vasútállomásánál zajlott le a csúcsforgalom idején.

Az incidens kapcsán a hatóságok ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy az elektromos kerékpárok és egyéb hasonló eszközök beszerzésekor kiemelten fontos a megbízható forrásokból történő vásárlás. Kiemelték, hogy az online piacterekről történő vásárlás esetén fennáll a veszélye annak, hogy a termékek hibásak vagy hiányosak legyenek, ami tűzesetekhez vezethet. Azt is javasolták, hogy érdemes az elektromos kerékpárok és rollerek töltését alvás közben vagy akkor végezni, amikor éppen távol vagyunk otthonunktól, hogy csökkentsük a tűzveszély kockázatát.

A tűzoltóság adatai szerint az elektromos kerékpárok és rollerek jelentik a leggyorsabban növekvő tűzveszélyforrást Londonban. Az idei évben már 40 ilyen tűzesetet regisztráltak a városban, ami aggodalomra ad okot.