Chery Auto: Új gyártóüzem Barcelonában?

A Chery Auto kínai autógyártó vállalat tárgyalásokat folytat egy spanyol vállalattal és a helyi kormánnyal, hogy Barcelonában hozza létre első európai gyártóüzemét, ami elősegítheti az egykor a Nissan által bezárt üzem miatt elveszített munkahelyek részleges helyreállítását.

A Chery Auto közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön Spanyolországban egy autógyártó üzem létesítésére, amely a cég első európai gyártóhelye lenne. Az EV Motors, amely a tárgyalásokat vezeti, és a spanyol kormány közölte ezt az információt.

Az EV Motors képviselője szerint Kínában pozitív tárgyalások folytak egy spanyol küldöttséggel, és várhatóan hamarosan megállapodás születik a Chery barcelonai járműgyártásának megkezdéséről. Az Ipari Minisztérium is reménykedik a megállapodás hamarosan történő hivatalos megerősítésében.

A Chery a Nissan által 2021-ben bezárt barcelonai üzemben tervezi megkezdeni a gyártást, ezzel is hozzájárulva az elveszített 1600 munkahely egy részének újbóli létrehozásához.

A Reuters márciusi beszámolója szerint más országok, köztük Olaszország is érdeklődött a Chery beruházása iránt, de az olasz ipari minisztérium nem rendelkezik információkkal arról, hogy a Chery végül Barcelonát választotta volna.

Katalónia regionális kormányának vezető üzleti tisztviselője is Kínába utazik, ami erősítheti a feltételezéseket egy hamarosan esedékes hivatalos bejelentésről.

A Chery már jelen van Európában elektromos járműveivel, és az év elején kezdte meg autóinak értékesítését Spanyolországban, ami fontos lépés lehet a cég európai terjeszkedésében.