Mérges kígyóval lett öngyilkos egy bűnöző

Mérges kígyóval végzett magával egy férfi a Dél-afrikai Köztársaságban, miután a rendőrség letartóztatta.

Marius Joubert, a 28 éves biztonsági őr, lopásért és betörésért került rendőrkézre. Miután néhány napot töltött őrizetben, a rendőrök otthonába vitték, hogy bemutassa, hol rejtette el a lopott tárgyakat. Joubert házában azonban nem csak az eltulajdonított ingóságokat találták meg, hanem több mint 60 kígyót, egy krokodilt, leguánokat, madárpókokat és vadászgörényeket is, mivel illegális állatcsempészetben vett részt. A férfi tisztában volt vele, hogy ezért akár 25 év börtönbüntetést is kaphat, ezért amikor lehetősége nyílt rá, a mérgeskígyói közé nyomta a kezét, hogy elkerülje a szabadságvesztést.

A rendőröknek azt mondta, hogy az állatok éheznek a távolléte miatt, ezért kérte, hogy vegyék le róla a bilincseket, hogy etethesse őket. Ekkor történt meg a tragédia: a sziámi kobra és egy másik kígyó megharapta a kezét és csuklóját. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, de Joubert visszautasította a segítséget, így visszavitték az őrsre. Nem sokkal később rosszul lett, összeesett, és kórházba szállították. Mivel a sziámi kobra nem őshonos a Dél-afrikai Köztársaságban, az orvosoknak nem volt ellenszerük a mérgére, így nem tudták megmenteni az életét. Joubert hosszú órákon át szenvedett, míg a méreg leállította a tüdejének működését.

A férfi halála után a hatóságok ismét a házához mentek, hogy gondoskodjanak az állatok elszállításáról. A rendőrség nyomozást indított annak érdekében, hogy kiderítse, honnan származnak az állatok és kik lehettek Joubert vevői. A házban talált állatok közül a helyi fajokat állatorvosi kezelésben részesítik, és visszajuttatják őket természetes élőhelyeikre, az idegenhonos fajokat azonban el kell altatniuk.