Nem volt elég pénze az esküvőjére, kirabolta a bankot, ahol dolgozott

Egy 30 éves német férfi, aki egy bankban dolgozott, saját bevallása szerint kifosztotta a munkahelyén lévő páncélszekrény széfeit, hogy kifizesse az esküvőjét, majd a lopásra derült fény után megpróbálta másokra kenni a bűnt.

A Frankfurter Allgemeine szerint a volt bankár az esseni bíróság előtt áll, ahol elismerte, hogy mintegy 1,5 millió euró értékű készpénzt, aranyat és ékszereket tulajdonított el a bank széfeiből. A férfi április 8-a óta van a bíróság előtt, és azt állítja, hogy azért lopott, mert nem volt elég pénze az esküvőjére. Az esküvő után azonban nem hagyta abba a lopást, és továbbra is kifosztotta a széfeket.

A vádirat szerint a férfi tizenkét széfet feszített fel feszítővassal, majd ezeket szuperragasztóval próbálta visszazárni. Egy ügyfél 2022 márciusában fedezte fel a csalást, amikor észrevette, hogy a széfjét nem lehet kinyitni.

Amikor a gyanú a vádlottra terelődött, ő megpróbálta az ügyfelet és egy gyakornokot megvádolni a történtekkel. Az ügyfél emiatt három hetet töltött őrizetben, a gyakornokot pedig bűnrészességgel vádolták meg.

"A kártyaváram összeomlásveszélyben volt. Ezt minden áron el akartam kerülni." – nyilatkozta a vádlott a bíróságon.

A bíróság információi szerint a zsákmány nagy részét lefoglalták, és a vádlott minimum három év szabadságvesztésre számíthat. A tárgyalás kezdetén ugyanis megállapodtak egy átfogó beismerő vallomásban, az ítéletet pedig áprilisban hirdetik ki.