Minden, amit a hamarosan érkező iPhone 16 Pro Max-ról tudni érdemes

Az Apple következő zászlóshajója, az iPhone 16 Pro Max számos újítást ígér, többek között nagyobb kijelzőt, fejlettebb kamerákat és az A18 Pro chippet. Az őszre várt készülék generatív AI funkciókat is kínálhat, amelyeket az iOS 18-ban vezethetnek be.

Az iPhone 16 Pro Max várhatóan ősszel kerül a piacra, és az Apple rajongói már most izgatottan várják, hogy milyen új funkciókkal rukkol elő a cég. A legfrissebb pletykák szerint a készülék nagyobb kijelzővel, új A18 Pro chippel és egyedi Capture gombbal érkezhet, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a felhasználók lecseréljék régebbi készülékeiket.

Az iPhone 16 Pro Max a Pro Max sorozat legnagyobb kijelzőjével büszkélkedhet majd, amely várhatóan 6,9 hüvelykes lesz, ezzel meghaladva a Samsung Galaxy S24 Ultra 6,8 hüvelykes kijelzőjét. Az elemzők szerint a sima iPhone 16 Pro is növekedést mutathat a kijelzőméret terén, 6,1 hüvelykről 6,3 hüvelykre.

Az új Capture gomb, amely a bekapcsológomb alatt helyezkedik majd el, kapacitív kialakítású és haptikus visszajelzéssel rendelkezik. A gombot a kamera gyors indítására és fényképek készítésére tervezték, de az „erőérzékelő funkcionalitása” további lehetőségeket is nyújthat, például videófelvétel indítására erősebb nyomással.

Az iPhone 16 Pro Max kamerái is jelentős frissítéseken eshetnek át. A Pro és a Pro Max modellek egyaránt 48MP-es ultraszéles kamerát kaphatnak, ami jelentős ugrás az előző modellek 12MP-es kameráihoz képest. Az ultraszéles érzékelő mérete is növekszik, és a fő 48MP-es érzékelőnél is nagyobb szenzort jósolnak, ami több fényt enged be.

Az A18 Pro chipnek köszönhetően az iPhone 16 Pro Max a piacon elérhető leggyorsabb telefonok egyike lehet. A kiszivárgott Geekbench eredmények alapján az A18 Pro egyesmagos eredménye 3,570, míg a többmagos eredménye 9,310 lehet, ami magasabb, mint az iPhone 15 Pro sorozaté.

Végül, de nem utolsósorban, az iPhone 16 Pro Max számos generatív AI frissítést kaphat az iOS 18-ból, amelyeket az új iPhone-okkal együtt mutathatnak be.