Szó szerint új dimenzió nyílt az amatőr pornó műfajában

Az amatőr pornóiparban új fejezet kezdődhet az Apple drága VR szemüvegének köszönhetően, amely új lehetőségeket nyit meg az intimitás megörökítésére.

Az Onlyfans, a PornHub és a Fansly platformokon tevékenykedő amatőr páros, Damien és Diana Soft a járvány alatt döntöttek úgy, hogy szexuális együttléteiket nem csak maguknak rögzítik, hanem pénzkereseti célzattal is megosztják a nagyközönséggel. Damien a 404 Mediának elmondta, hogy a VR-pornó terén tapasztalt hiányosságokra kerestek megoldást, mivel az igazi párok által készített VR-filmek szinte nem is léteznek.

A VR-pornó területén a nagy stúdiók dominálnak, és az amatőr tartalomgyártók számára számos technikai akadály áll fenn. Damien szerint a virtuális valóság jelenlegi korlátai miatt nehézkes az intim pillanatok valósághű ábrázolása, hiszen a nagyméretű kamerák és a szükséges távolságtartás miatt a természetesség sérül.

A Soft házaspár először egy Canon fényképezőgéppel és dupla lencsékkel kísérletezett, de csak korlátozott sikerrel. Az Apple által bejelentett, 1,2 millió forintos Vision Pro headset azonban új távlatokat nyitott meg előttük. A beépített kamerával készült videók minősége és a viselő látóterének szélessége miatt döntöttek amellett, hogy ezt a technológiát használják, még ha ez némi intimitás feláldozásával is jár.

A kényelem növelése érdekében új pántokat szereztek be a headsethez, így a felvételeken már nem érződik az eszköz jelenléte. Azonban az Apple pornóellenes politikája miatt új kihívásokkal kellett szembenézniük. A megoldást végül a videók MV-HEVC formátumban történő értékesítése jelentette, amely kompatibilis a Vision Pro headsettel, de más formátumokban is elérhetővé tették a tartalmakat más gyártók eszközei számára.

A Stripe és a Paypal fizetési szolgáltatások pornóellenessége miatt azonban hamar problémákba ütköztek, így új értékesítési csatornát kellett találniuk. Egy bankkal kötött megállapodásuk értelmében egy teljesen új weboldalt hoztak létre, amely nem tartalmaz közösségi média vagy más felnőtt tartalmakat árusító platformokra mutató linkeket.

Damien és Diana Soft tapasztalatai alapján a VR-pornó amatőr gyártása jelentős kezdeti költségekkel, forgatási nehézségekkel és a videók monetizálásának bonyolultságával jár. Ennek ellenére bíznak abban, hogy a VR technológia terjedésével ezek a folyamatok egyszerűbbé és elérhetőbbé válnak a jövőben.