Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet döntése létfontosságú a kriptovaluta piac számára

A kriptovaluta piac szereplői szkeptikusak az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) közelgő döntése kapcsán, amely az ether alapú tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) sorsát fogja meghatározni.

A spot bitcoin ETF-ek kibocsátói aggodalmukat fejezték ki a SEC általi rövid távú jóváhagyás esélyeit illetően, tekintettel arra, hogy a szabályozó hatóság május végéig vizsgálja az ether ETF-kérelmeket, miután elhalasztották a korábban kijelölt döntési határidőt. A felügyeletnek a felülvizsgálati folyamatot május végéig kell lezárnia.

Nemcsak a kisebb befektetők, hanem olyan nagybefektetők is, mint a BlackRock, a Fidelity és a VanEck, várakozással tekintenek az ether alapú termékek kibocsátása felé. Jan Van Eck, a VanEck vezérigazgatója egy párizsi blockchain rendezvényen beszélt arról, hogy ők voltak az elsők, akik benyújtották az ether ETF-kérelmüket az Egyesült Államokban, azonban aggodalmát fejezte ki a kérelem elutasításának valószínűségét illetően.

Jean-Marie Mognetti, a CoinShares vezérigazgatója szintén pesszimista hangnemet ütött meg, kifejezve, hogy nehéz lesz megszerezni a SEC jóváhagyását ebben az évben.

A kriptovaluta közösség lelkesedése egy ether ETF iránt fokozódik, különösen miután a SEC januárban jóváhagyta az első spot bitcoin ETF-eket. Gary Gensler, a SEC elnöke azonban hangsúlyozta, hogy számos kriptoeszköz befektetési szerződésnek minősülhet, ami alá eshet a szövetségi értékpapírtörvényeknek, ezáltal bonyolítva az ether ETF jóváhagyásának kilátásait.