Új funkciókkal bővül az Apple Pencil

Az Apple hamarosan piacra dobja a harmadik generációs Apple Pencilt, amely új dizájnt és továbbfejlesztett funkciókat kínál majd. A legújabb értesülések szerint a toll képes lesz érzékelni a szorítás erősségét, ami új lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára.

Az új Apple Pencil a hosszú várakozások után várhatóan májusban kerül bemutatásra, miután az Apple kénytelen volt elhalasztani az új generációs iPad Pro modellek piacra dobását. A késlekedés hátterében álló gyártási nehézségek ellenére a készülékekkel kapcsolatos információk folyamatosan szivárognak ki.

Az új iPad modellek jelentős változásokat hoznak majd, többek között OLED kijelzőket, vékonyabb keretet, gyorsabb M3-as chippet és fektetett használathoz optimalizált előlapi kamerát. Ezen felül az Apple Pencil harmadik generációja is újításokat tartogat, például a mágnesesen cserélhető hegyeket, amelyek kényelmesebbé teszik a használatot.

Az iPadOS 17.5-ös bétaverziójában talált kódok alapján a fejlesztők felfedezték a harmadik generációs Apple Pencil egyik új funkcióját, a "squeeze" gesztust, ami további interakciós lehetőségeket nyújthat a felhasználóknak. A jelenlegi második generációs Apple Pencil csak a dupla koppintást ismeri fel, az új szorítás funkcióval azonban gyorsfunkciók, mint például alakzatok vagy szövegek beillesztése válnak elérhetővé.

Az Apple továbbá frissítette az Apple Pencil párosításához használt felületet az iPadOS 17.5-ben, hogy az új hardvereket is támogassa. A Find My alkalmazásban korábban talált bizonyítékok alapján arra lehet következtetni, hogy a harmadik generációs Apple Pencil új funkciója lehet a helymeghatározás is.

Az új iPad Pro modellek és az Apple Pencil harmadik generációja jelentős áremelkedést hozhat. Az 11 hüvelykes iPad Pro várható indulóára 1500 dollár, míg a 12,9 hüvelykes modellé 1800 dollár lehet, ami magyar forintban körülbelül 750 ezer és 900 ezer forint közötti összeget jelent. Az Apple Pencil harmadik generációjának ára is emelkedhet, és körülbelül 80 ezer forintos árcédulával debütálhat.