Izrael állítólagos támadása: nincs megerősített információ

Egy Iránhoz köthető csoport, az Iraki Iszlám Forradalmi Ellenállás azt állítja, hogy cirkálórakétákkal és drónokkal támadták meg Izrael területét, de Jeruzsálemből és független forrásokból nem érkezett megerősítés.

Az Iraki Iszlám Forradalmi Ellenállás nevű szervezet szerint tegnap Izrael területét cirkálórakéták és kamikaze-drónok segítségével támadták meg. A szervezet állítása szerint a támadás célpontjai között szerepelt Askelón kikötője és a Hatzerim katonai légitámaszpont.

Izraeli részről azonban semmilyen támadásról nem számoltak be, és független források sem támasztják alá a támadás történtét. Jelenleg nem világos, hogy a milícia valóban megkísérelt-e támadást, vagy esetleg a fegyvereik nem voltak elég pontosak ahhoz, hogy elérjék Izraelt.

A közösségi médiában megjelent egy videó és közlemény, amely az Iraki Iszlám Forradalmi Ellenállás állítólagos támadásait dokumentálja, több dél-izraeli helyszínt megcélzóan, köztük a Hatzerim légitámaszpontot és Askelón olajkikötőjét.

Az elmúlt napokban Irán többször is fenyegetőzött válaszlépésekkel Izraellel szemben, miután az izraeli erők lebombázták a szíriai iráni követséget, három iráni tábornok halálát okozva. Ennek ellenére friss hírek szerint a két ország tárgyalásokat kezdett, és a támadásokat egyelőre elnapolták.