Új Instagram-rivális alkalmazás a TikTok-tól

A TikTok nem elégszik meg a jelenlegi piaci helyzetével, és egy új alkalmazás fejlesztésébe kezdett, amely az Instagrammal versenyezhet. A TikTok Notes néven emlegetett új platformra utaló jeleket több felhasználó is észlelt, és a TechCrunch is megerősítette ezt az információt.

A TikTok felhasználói közül többen is értesítéseket kaptak egy új, TikTok Notes nevű szolgáltatásról, amely lehetővé teszi számukra a fényképek megosztását. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a TikTok tulajdonában lévő photo.tiktok.com URL címen már a TikTok Notes alkalmazást népszerűsítik.

A TikTok APK fájljában talált kódok alapján már korábban is felmerült, hogy a vállalat egy új fotómegosztó alkalmazáson dolgozik, amely akkor még a TikTok Photos nevet viselte.

A Meta által vezetett Facebook frissítései, amelyek az álló formátumú videók előtérbe helyezésére irányulnak, valószínűleg ösztönözték a TikTokot, hogy új területeken is megpróbáljon versenyezni. A kínai cég emellett további újításokat is tervez, mint például a hosszabb, akár félórás videók támogatása, valamint szöveges funkciók bevezetése, amelyek az amerikai X és Threads alkalmazásokhoz hasonlóak.

Ezek a lépések azt jelzik, hogy a TikTok komolyan veszi a versenyt a közösségi média területén, és nem hagyja, hogy az amerikai óriáscégek monopolhelyzetben maradjanak. A TikTok Notes-ra előreláthatólag már előre fel lesz töltve az összes fénykép, amelyet a TikTok-felhasználók korábban megosztottak, így rögtön egy jelentős számú felhasználói bázissal indulhat el az alkalmazás.

„A TikTok-élmény megújítása iránti folyamatos elkötelezettségünk részeként olyan módszerek után kutatunk, amelyek segítségével közösségünket képessé tehetjük kreativitásuk megosztására fényképekkel és szövegekkel az adott formátumoknak megfelelő helyen” – közölte a TikTok szóvivője a portál megkeresésére.