A világ valaha élő legidősebb embere lehet egy perui férfi

A perui kormány szerint az Andokban élhet a világ valaha élő legidősebb embere, Marcelino Abad Tolentino, aki állítólag 124 éves.

A perui Andok titokzatos tájai nem csak a természet csodáit rejthetik, hanem az emberi élet hosszúságának kulcsát is. Marcelino Abad Tolentino, aki 1900-ban született, állítólag április ötödikén ünnepelte 124. születésnapját, amit a perui kormány hivatalos közleményben is megerősített.

Tolentino élete nagy részét a háromezer méter magasan fekvő Chaglla kisvárosában töltötte, és érdekesség, hogy az állami szervek csak 2019-ig nem is tudtak a létezéséről, mivel nem rendelkezett személyi igazolvánnyal. Jelenleg egy idősek otthonában él.

A világ legidősebb férfijának címét nemrégiben a 111 éves és 224 napos brit John Alfred Tinniswood szerezte meg, aki a Titanic elsüllyedésének évében született, és már két világháborút, valamint több világjárványt is túlélt. Tinniswood emellett a világ legidősebb második világháborút túlélő veteránja is egyben.

A legidősebb élő nő címet jelenleg a 117 éves, Spanyolországban élő Maria Branyas Morera birtokolja.

A hivatalosan igazolt legidősebb ember a történelemben a francia Jeanne Louise Calment volt, aki 122 évet élt és 1997-ben hunyt el. A Guinness-rekordok szóvivője elmondása szerint sokan állítják magukról, hogy ők a világ legidősebb emberei, ezért a jelentkezéseket alapos és hosszú hivatalos procedúra során ellenőrzik.