Halálba zuhant egy férfi a tiroli Alpokban

A tiroli Alpokban egy stuttgarti túrázó tragikus balesetet szenvedett, miután nem tért haza a tervezett csúcshódításról. A 43 éves férfi mintegy 150 métert zuhant és életét vesztette.

Alig egy hét telt el azóta, hogy egy tapasztalt német pilóta holttestét találták meg egy lezuhant Cessna 172 típusú kisgép roncsai között, most újabb tragédia történt a tiroli Alpokban. Egy 43 éves stuttgarti túrázó nem tért vissza egy csúcshódításról, és a családja hiába várta szombaton a hazatérését.

A férfi egyedül indult túrázni az osztrák hegyvidéken, a 2000 méter magas Schneidspitzét kívánta meghódítani. Az időjárási viszonyok miatt azonban a csúcs alatt fel kellett adnia a túrát és visszafordult, erről videoüzenetben tájékoztatta hozzátartozóit szombaton 10 óra 10 perc körül.

Amikor a túrázó nem érkezett haza a várt időben, a családja azonnal értesítette a rendőrséget, akik megtalálták a férfi autóját a Höfen/Hahnenkamm felvonó parkolójában. A keresés helikopterrel folytatódott, és vasárnap a rendőrök rátaláltak az eltűnt férfi holttestére egy meredek terepen, a bajor határ közelében.

A rendőrség a nyomok alapján feltételezi, hogy a férfi megcsúszott és mintegy 150 métert zuhant le a hegycsúcsról.

Ez a második halálos baleset volt rövid időn belül ebben a térségben. A múlt héten szintén Tirol tartományában találtak rá egy eltűnt Cessna 172 típusú kisgép roncsaira, amelyben egy német állampolgárságú pilóta holttestét találták meg. Az osztrák rendőrség szerint a gépen csak az egyetlen utas, a pilóta tartózkodott. Az utóbbi időben az Alpokban több tragikus esemény is történt, április elején megtalálták egy két és fél éves kisfiú maradványait, aki nyolc hónapja tűnt el a francia Alpokban, és a svájci részen három ember vesztette életét, miután egy síelőket szállító helikopter lezuhant a Petit Combin hegyen.