A Sziget Fesztivál kezdetét vette

A Sziget Fesztivál együttműködésben a Yettel-lel létrehozott egy olyan hálózatot, amely egyszerre 60-80 ezer ember kiszolgálására képes a fesztivál területén. A fesztivál évente több százezer látogatót vonz, így szükség van egy erős mobilhálózatra, amely képes kezelni a tízezernyi hívást és internetes használatot. A fesztivál hat napos adatforgalma egyenértékű körülbelül 35 budapesti átlagos bázisállomás forgalmával, mindegyik állomás 25-ször több adatot kezel, mint egy átlagos hétköznap. A Yettel hat új mobil bázisállomást telepített a népszerű helyszíneken a hálózat megerősítése érdekében. A fesztivál idejére történő ideiglenes jelzéserősítés költséges, és hetekig tartó tervezést és végrehajtást igényel, körülbelül 30 munkavállaló bevonásával. A VoLTE roaming 80 országban növeli a hálózati kapacitást, lehetővé téve több egyidejű hívást. A Sziget nemzetközi vendégei használhatják a VoLTE roamingot.

A 2024-es Sziget Fesztivál elkezdődött, a résztvevők izgatottan érkeztek bőröndökkel, táskákkal és kreatív megoldásokkal a holmijaik szállítására. Az első fesztiválozók beléptek a fesztivál területére, készen állva a nyár legnagyobb bulijának kezdetére. Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön zivatarok várhatók, de ez korábban sem vette el a buli kedvét a résztvevőktől. A nappali hőmérsékletek várhatóan elérhetik a 28-30 Celsius-fokot, éjszaka pedig 16-18 Celsius-fokra csökkenhetnek.

A Sziget Fesztivál megkezdődött, és videócsapatunk elkezdte megismerni a sziget lakóit. Sok kempingező a következő néhány napot sátrakban tölti. Videónkban megtekinthetik, hogy mi van a sátrakban - rend vagy rendetlenség, szétszórt ruhák vagy sörösüvegek halmai. Videónkban betekintést nyerhetnek a lakók és a fesztiválozók életébe.