Szerbia drámai győzelmet aratott a vízilabda negyeddöntőjében

A címvédő szerb vízilabda-válogatott hihetetlen izgalmak közepette, az utolsó pillanatokban szerzett góllal 12-11-re győzte le a görög csapatot a párizsi olimpia negyeddöntőjében.

A meccs végig kiélezett volt, a szerbek az utolsó percig vezettek, de a görögök hat másodperccel a vége előtt egyenlítettek, így 11-11 lett az állás. A szerbek azonban nem adták fel, és Nikola Jaksic, a korábbi Ferencváros-játékos, egy szabaddobás után 11 méterről a kapufát érintve lőtt egy döntő gólt, amivel bebiztosította csapata számára az elődöntőbe jutást.

A férfi vízilabda tornán a szerbek mellett a horvát válogatott is bejutott a legjobb négy közé, miután 10-8-ra legyőzték a spanyol csapatot. A magyar válogatott, amely a csoportjában a harmadik helyen végzett, a késő esti órákban az olaszokkal mérkőzött meg, akik a másik csoportban a második helyet szerezték meg. A győztes csapat a világbajnok horvátokkal találkozik az elődöntőben.

A magyar csapat két vereséggel és három győzelemmel érkezett a negyeddöntőbe, míg az olaszok három győzelem mellett egy vereséget és egy döntetlent könyvelhettek el. A La Defense Arénában megrendezett mérkőzésen a magyar szurkolók voltak többségben a lelátón, ahol a múlt héten Kós Hubert és Milák Kristóf is aranyérmet nyert. A két válogatott idén ötször találkozott már egymással, a januári Európa-bajnokságon egy váratlanul nagy arányú magyar siker után az olaszok visszavágtak. A világbajnokságon a magyarok büntetőkkel diadalmaskodtak, de a Margit-szigeten júliusban az olaszok bizonyultak jobbnak. Bár Magyarország 2023-ban megnyerte a világbajnokságot, a fogadóirodák mégis az olaszokat tartották esélyesebbnek a negyeddöntő előtt.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a rendes játékidőben 9-9-et játszott az olaszokkal, majd az ötméteresek során Vogel Soma kapus bravúrjainak köszönhetően jutottak tovább a döntőbe jutásért a spanyolokat legyőző horvátokkal játszani.

Eredmények a férfi vízilabda negyeddöntőiből:

  • Szerbia-Görögország 12-11 (3-3, 3-2, 2-4, 4-2)
  • Horvátország-Spanyolország 10-8 (2-0, 4-3, 2-2, 2-3)
  • Magyarország-Olaszország 9-9 (ötméteresekkel továbbjutott Magyarország).