Russell Cook, aki kevesebb mint egy év alatt átfutotta Afrikát

A 27 éves brit férfi, Russell Cook, kevesebb mint egy év alatt, mindössze 352 nap alatt futotta át Afrikát, és egy epres daiquiri koktéllal ünnepelte meg az emberfeletti teljesítményét.

Russell Cook vasárnap 16:40 körül ért célba a tunéziai Ras Angelában, ahol képzeletbeli célszalagot szakított át. A kihívás során komoly mentális, szerencsejáték-függőségi és alkoholproblémákkal küzdő Cook 16 országon keresztül haladva nem csak saját határait feszegette meg, hanem több mint 700 ezer fontot is összegyűjtött jótékony célokra.

Az eredeti terv szerint Cook Tunéziából indult volna, és Dél-Afrikáig futott volna, 360 maratont teljesítve 240 nap alatt, pihenőnapok nélkül. Azonban ez a terv Algériában vízumproblémák miatt meghiúsult.

Útja során Cookot kirabolták Angolában, ahol elveszítette fényképezőgépét, telefonját, készpénzét és útlevelét is. Körülbelül 45 nap után egészségügyi problémák is jelentkeztek nála, vért és fehérjét találtak a vizeletében, ami miatt kénytelen volt pihenőnapot tartani. A legnagyobb problémát a visszatérő hátfájás okozta számára.

A 278. napon ismét vízumproblémába ütközött Algériában, de végül külön engedélyt kapott, ami lehetővé tette, hogy folytassa útját. Ebben talán az az X-en közzétett videója is segített, amit 11 millióan láttak.

A célba érést követően Cook azzal ünnepelte meg a teljesítményét, amire már az első nap óta vágyott: egy epres daiquiri koktéllal.

Nyitóképünk a BBC videójából származik.