Rejtélyes tetem sodródott partra Malajziában

Rejtélyes tetemet mosott partra a tenger Malajziában, amelyet április 5-én vettek észre a helyi hatóságok, és azóta számos bámészkodó kereste fel a titokzatos maradványokat – számolt be róla a Live Science.

A szakértők jelenleg is vizsgálják a tetemet, és bár feltehetőleg egy bálnáé lehet, még nincs pontos információ arról, hogy melyik fajhoz tartozhatott. A térségben nem gyakori a partra sodródott vízi emlősök megjelenése, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért vált ez az eset ennyire vonzóvá a nyilvánosság számára.

Ez nem az első eset, hogy rejtélyes, beazonosíthatatlan testek kerülnek a partokra. Tavaly szeptemberben Pápua Új-Guineában is előkerült egy hasonló tetem, amelyet a helyiek simberi sellőnek neveztek el.

A vallás érzékeny téma Malajziában, ahol a 34 milliós lakosság kétharmada muszlim. Ezt a tényt egy helyi cipőgyártó vállalat is megtapasztalhatta, amikor termékeinek logója miatt felháborodás támadt az országban. A Vern's Holdings cipőinek talpán megjelenő logó az arab Allah szóra hasonlított, amiért a cég alapítóját a vallási ügyekkel foglalkozó hivatalba is bekérették. A vállalat bocsánatot kért és visszavonta a termékeit, valamint intézkedett a megvásárolt cipők visszavételéről. A malajziai rendőrség több mint 1100 cipőt foglalt le a Vern's üzleteiben, és a vallási hatóságok jogi lépéseket helyeztek kilátásba, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan tervezték a logót. A vallási hatóságok és a rendőrség az ügyben hozzájuk eljutatott bejelentések nyomán indított vizsgálatot.