Németország jelentős haditechnikai beszerzésre készül

Németország kormánykoalíciója a jelenlegi negyedévben tervezi folytatni a Bundeswehr, azaz a Szövetségi Védelmi Erő modernizálását, amelynek keretében 7 milliárd euró értékben két haditengerészeti fregatt és több száz páncélozott szállítójármű beszerzését tervezik.

A Bloomberg információi szerint a német kormánykoalíció a hadsereg modernizálására összpontosít, amely magában foglalja két új F-126-os fregatt beszerzését, valamint opciós joguk érvényesítésével további két fregatt vásárlását, így összesen hat darab fregattot szereznek be a haditengerészet számára.

Ezenkívül a Rheinmetall által gyártott 900 darab Fuchs típusú páncélozott szállítójármű beszerzése is napirendre került, amelynek értéke elérheti a 4 milliárd eurót. Ezek a járművek 2025-től kezdődően állítják majd hadrendbe.

A tervezett fejlesztések finanszírozásához részben egy különalapot használnak fel, amelyet Olaf Scholz kancellár hozott létre az ukrajnai konfliktus kitörése után. Ez a 100 milliárd eurós alap a védelmi kiadások növelésére szolgál, amely az éves védelmi költségvetés 52 milliárd eurós összegén felül áll rendelkezésre.