Mark Zuckerberg már gazdagabb, mint Elon Musk

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg visszakerült a világ három leggazdagabb embere közé, megelőzve Elon Muskt, a Tesla vezérigazgatóját. Zuckerberg vagyonának növekedése mellett Musk vagyona csökkent, mivel a Tesla részvényei jelentős visszaesést szenvedtek el 2024 első negyedévében.

A Bloomberg Billionaires Index adatai szerint Zuckerberg nettó vagyona elérte a 187 milliárd dollárt, ezzel a harmadik helyre lépett elő a világ leggazdagabb emberei között. Ez az első alkalom 2020 óta, hogy a Meta vezérigazgatója a rangsor első három helyezettje közé került, annak ellenére, hogy a vállalatnál folyamatosak a leépítések.

Elon Musk ezzel szemben 181 milliárd dolláros vagyonával a negyedik helyre csúszott vissza. A Tesla eladásai 2024 első negyedévében 386 800 autóra csökkentek, ami az elmúlt közel négy év során az első értékesítési visszaesést jelenti a cég számára. A vállalat részvényei több mint 7 százalékot estek a negatív hírek hatására, és az év eleje óta összességében több mint 34 százalékos csökkenést szenvedtek el.

Zuckerberg jelenlegi vagyona közelíti Jeff Bezos, az Amazon alapítójának 207 milliárd dolláros vagyonát, aki a második helyen áll. Az első helyet Bernard Arnault, az LVMH vezérigazgatója foglalja el 223 milliárd dolláros nettó vagyonával.

A két tech-vezető, Zuckerberg és Musk rivalizálása nem csak a vagyonuk nagyságában mutatkozik meg. A viszályuk 2016-ra nyúlik vissza, amikor a SpaceX egyik rakétarobbanása megsemmisítette a Facebook egyik műholdját. A nyilvános rivalizálásuk tovább éleződött, amikor Musk ketrecharcra hívta ki Zuckerberget az elmúlt évben. A Meta által indított Threads, ami egy X nevű rivális közösségi médiaplatform, szintén hozzájárult a kettejük közötti feszültség növekedéséhez.