Új elektromos Volvo: bemutatjuk az EX30-at

Az EX30 a Volvo legújabb és egyben legkisebb elektromos modellje, amely a 14,5 millió forintos kezdőárával rendkívül versenyképes a piacon.

A Volvo, mely 2010 óta a kínai Geely cég tulajdonában van, egy új korszakba lépett az EX30-as modelljével. Ez a jármű nem csupán egy átcímkézett autó, hanem egy alaposan átgondolt és megtervezett szabadidő-autó, amelynek egyedisége és szerethetősége a "furcsaságai" révén érvényesül.

Az EX30-as modell mohasárga színe élőben még lenyűgözőbb, mint a fotókon. A Volvo jellegzetes Thor-kalapácsát idéző fényszórók pixeltáncot járnak, amikor a tulajdonos a zsebében lévő kulcs nélküli jeladóval közelít az autóhoz. Az EX30 hátul hajtott változata mellett elérhető egy összkerekes Twin Motor verzió is, amely 428 lóerős teljesítménnyel és 19 millió forintos kezdőárral büszkélkedhet.

Az elektromos Volvo gyors töltési képességgel rendelkezik: a dupla villanymotoros, megnövelt hatótávolságú verzió akár 153 kW, míg a normál hatótávolságú modell 134 kW teljesítménnyel tölthető. Az akkumulátor 10-ről 80 százalékra töltése mindössze valamivel több mint 25 percet vesz igénybe.

Az EX30 nemcsak a piaci versenyben, hanem a díjak terén is sikeres: a 2024-es Világ Év Városi Autója díjat nyerte el, emellett a The Sun napilap az Év autójának, a Sunday Times az Év kisméretű szabadidőjárművének választotta, és a Top Gear magazin Eco Warrior (öko-harcos) címét is elnyerte.

Az EX30-as utastere iránt érdeklődők a képgalériában tekinthetik meg a részleteket.