Hajléktalan férfi arany és dollár kincset talált egy kukában

Egy iráni hajléktalan férfi arannyal és dollárral teli táskát talált egy kukában, amit nem tartott meg, hanem visszaadta a tulajdonosának, egy iráni napilap beszámolója szerint.

Az eset március 22-én történt az nyugat-iráni Aligudarz városában, ahol egy 52 éves férfi átkutatta az egyik utca kukáit. "Az egyik kukában találtam egy táskát, amely tele volt aranytárgyakkal és dollárral" - mondta a férfi.

A táska tartalma egy kisebb vagyont képviselt, mintegy 20 milliárd iráni rialt értékben, ami körülbelül 13,6 millió forintnak felel meg. A férfi néhány napig magánál tartotta a kincset, de végül úgy döntött, hogy nem képes megtartani azt. "A szüleim arra tanítottak, hogy ha megtaláljuk egy másik ember javait, akkor illik visszajuttatni neki" - mesélte a férfi.

A tulajdonos felkutatásában segítségére volt egy bankkártya, amit szintén a táskában talált. Kiderült, hogy a tulajdonos egy ötvenes éveiben járó nő, akinek az unokája véletlenül dobta ki a táskát, azt hihetve, hogy csak szemét van benne.