C. J. Snare, a Firehouse frontembere elhunyt

Hatvannégy éves korában meghalt C. J. Snare, a Firehouse alapító énekese és billentyűse. Halálhírét a zenekar közösségi oldalán osztották meg, és bár a halál váratlan volt, Snare évek óta küzdött a rákkal.

Az amerikai énekes, Carl "C.J" Snare, aki a Firehouse zenekar frontembere és billentyűse volt, 64 éves korában hunyt el. A zenekar a Facebook-oldalán számolt be a tragikus hírről, megemlítve, hogy Snare halála váratlanul érte őket. Snare lánya nyilatkozatában elárulta, hogy édesapja hosszú évek óta küzdött a vastagbélrákkal, és 2024. április 5-én, péntek este szívmegállás következtében vesztette életét otthonában.

A vastagbélrák negyedik stádiumát diagnosztizálták nála 2020 szeptemberében, és két életmentő műtéten esett át az elmúlt években. Tavaly októberben újabb műtéten esett át, amely után Instagramon azt üzente a rajongóknak, hogy felépülés után visszatér a színpadra. Március 27-én ismételten megerősítette, hogy tervezi a visszatérést a Firehouse turnéjára, amint teljesen felépül. A zenekar búcsúposztjában is megerősítették, hogy Snare tervei között szerepelt a nyári visszatérés.

Snare a Maxx Warrior nevű zenekarban énekelt, amikor Bill Leverty gitáros és Michael Foster dobos felfigyeltek rá és Perry Richardson basszusgitárosra. Ekkor, 1984-ben alapították meg a Firehouse-t. Az első albumuk, a Firehouse 1990-ben jelent meg, és azonnali siker lett, az Egyesült Államokban kétmillió példányban kelt el, dupla platina státuszt ért el, és az American Music Awardson is elismerést nyertek. Snare a betegsége ellenére is turnézott a zenekarral, de 2023-ban Nate Peck vette át a helyét. Jelenleg nem ismert, hogy a zenekar hogyan folytatja működését Snare halála után.

Snare élettársa, Katherine Little szerint Snare-nél 2020 szeptemberében diagnosztizálták a négyes stádiumú vastagbélrákot. "A kezdeti prognózisa komor volt, de ez nem állította meg. Elmentünk egy második szakvéleményért, és 2021 szeptemberében egy életmentő műtéten esett át, amely megadta nekünk ezeket az utolsó éveket" – írta a Facebookon. "C.J. három csodálatos gyermeket hagyott hátra, akik mindannyian nagyon különlegesek számomra. Az élet soha nem lesz ugyanolyan. Nem állok készen arra, hogy szembenézzek ezzel. Annyi mindent kellene mondanom, de a szavak most hihetetlenül nehezemre esnek. Kérem, tartsák tiszteletben a családunkat a gyász ezen időszakában, és gondoljanak ránk" – zárta gondolatait Little.

Jack Blades, a Night Ranger zenekarból a következőket írta a hír nyomán: "A szívünk szakad meg a rock 'n' roll-testvérünk, C.J. Snare halálhírétől. Sok csodálatos emléket őrzök az Night Ranger és a Firehouse közös zenéléséről. C.J. kedves lelke és nagyszerű mosolya mindig feldobta a napot, bármi is történt. És az a csodálatos hang…" – tette hozzá a zenész.

A Firehouse az észak-karolinai Charlotte-ból 1987-ben indult amerikai rockzenekar, a kilencvenes évek elején kezdett hullámokat vetni a glam/rock közegben. A dallamos rock mesteri elsajátításáról váltak ismertté, beleértve a fülbemászó hook-ok (ragadós dallamok) gyakori alkalmazását a dalaikban. Snare a nyolcvanas évek végén alapította a FireHouse-t, és mintegy négy évtizeden át volt tagja a zenekarnak Bill Leverty gitárossal és Michael Foster dobossal együtt. Ő volt a társszerzője a zenekar összes Top20-as slágerének, beleértve a Don't Treat Me Bad-et (1991), a Love of a Lifetime-ot (1991), és a When I Look Into Your Eyes-t (1992). Az együttes által kiadott mind a hét albumon énekelt, köztük a debütáló, dupla platinalemez státuszig jutó, debütáló lemezen (amely szintén FireHouse címet kapt a banda neve után), amely több mint kétmillió példányban kelt el.