Elektromos kerékpár robbant fel egy angliai állomáson és rasszista támadások a Rómeó és Júlia színdarab ellen

Egy elektromos kerékpár felrobbanása okozott riadalmat egy angliai város vonatállomásán, míg a londoni West End-en rasszista megjegyzésekkel támadják a Rómeó és Júlia színdarab szereplőgárdáját.

Egy elektromos kerékpár váratlanul felrobbant március 21-én fényes nappal, a csúcsforgalom kellős közepén a londoni Sutton város vonatállomásán, az esetet térfigyelő kamera rögzítette. A tulajdonos négy hónappal ezelőtt vásárolta a biciklit egy online piactérről, és eddig nem tapasztalt vele problémát. A tűzoltók szerint fontos, hogy elektromos járműveket csak megbízható forrásból, például nagyáruházi eladótól szerezzünk be, mivel az internetes vásárlás során nagyobb az esélye, hogy nem megfelelő akkumulátorral vagy töltővel érkezik a termék. A londoni tűzoltóság szerint a tűzeset során senki nem sérült meg, de hangsúlyozták, hogy hasonló incidensek akár katasztrofális következményekkel is járhatnak.

A tűzoltók azt tanácsolják az elektromos járművek tulajdonosainak, hogy a tűzesetek elkerülése érdekében használjanak megfelelő töltőt, kerüljék az olcsó utángyártott töltőket, ne próbálják otthon megszerelni vagy módosítani az akkumulátorokat, hagyják kihűlni azokat töltés előtt, és mindig húzzák ki a töltőt, ha az akkumulátor már teljesen feltöltődött. A statisztikák szerint az elektromos biciklik és e-rollerek jelentik a leggyorsabban növekvő tűzveszély-forrást Londonban, ahol csak idén 40 tűzesetet okoztak eddig ezek a járművek.

A londoni West End-en közben rasszista megjegyzésekkel támadják a Rómeó és Júlia színdarab szereplőgárdáját, miután bejelentették, hogy a darabban Júliát egy színes bőrű nő, Francesca Amewudah-Rivers fogja alakítani. A támadások miatt a produkció veszélybe kerülhet. A rendező, Jamie Lloyd nyilatkozatában elítélte a faji megkülönböztetést és a támadásokat, amelyek a társulat egy tagjára irányultak, és hangsúlyozta, hogy a megfélemlítésnek és zaklatásnak nincs helye az iparágban.

A színdarab premierjének május 23-án kellene lennie a londoni Duke of York's Theatre-ben, és a tervek szerint augusztusig tartana. A darabban Tom Holland is szerepelne, de a rasszista támadások miatt felmerült, hogy a próbákat felfüggesztik, és az előadásokat későbbre halasztják. A produkcióban további neves színészek is szerepelnek, mint Freema Agyeman, Michael Balogun, Tomiwa Edun, Mia Jerome, Daniel Quinn-Toye és Ray Sesay. Azonban a folytatás még bizonytalan.

London, a város, amely úgy terjed, mint a rák

Egy új tanulmány szerint az olyan nagyvárosok, mint London, furcsa módon hasonlóan növekednek, mint a rosszindulatú daganatok. A kutatók szerint úgy tűnik, ugyanazok a kulcstényezők, amelyek a rák növekedését irányítják, a városi terek terjedését is meghatározzák. A brit főváros mérete az elmúlt 180 év során gyorsan növekedett, és a ma ismert, burjánzó metropolisszá vált. London eredeti, a középkorban létezett városát „square mile” (négyzetmérföld) néven ismerik, és a modern London ma már több mint 600-szorosa ennek a történelmi magnak.

Tom Cruise nyugodt maradt egy pofátlan riporter csínytevő akciója során

A hírhedt pillanat akkor történt, amikor 2005-ben Tom Cruise a Világok harca című filmjének londoni premierjén éppen a sajtónak nyilatkozott, és bár már közel két évtized elmúlt azóta, az ominózus klip nemrég újra felbukkant, és a rajongók azóta is le vannak döbbenve a történteken. A Channel 4 Balls of Steel nevű műsorának része volt, amely akkoriban arról volt híres, hogy hírességeket tréfált meg. Michael Livingstone producer újságírónak adta ki magát, és egy mikrofonnak álcázott vízipisztollyal várta a gyanútlan színészt. Amikor Cruise odalépett hozzá, az álriporter azonnal vízsugarat lőttek a sztár arcába, ám őt ez sem tántorította el attól, hogy teljesen nyugodt maradjon. Cruise megragadta a mikrofont, és többször is megkérdezte a csínytevőtől, hogy miért csinálta ezt, miközben a riporter távozni próbált. A Channel 4 később bocsánatot kért a színésztől, mondván csupán "könnyed tréfának" szánták ezt egy szórakoztató műsorba.