Az Xbox következő nagy ugrása

Az Xbox nem áll le a konzolfejlesztéssel, sőt, egy új csapatot hoztak létre a játékok hosszú távú „megőrzésére”, hogy a régi címek is játszhatóak maradjanak a legújabb konzolokon.

A Windows Central cikkéből kiderül, hogy az Xbox új csapatot állított fel, amelynek fő célja a játékok hosszú távú elérhetőségének biztosítása. Sarah Bond, az Xbox elnöke egy belső levélben erősítette meg az elkötelezettségüket a hardverfejlesztés mellett, cáfolva azokat a pletykákat, melyek szerint a Microsoft felhagyna a konzolfejlesztéssel.

Bond említést tett arról is, hogy szeretnék „jövőállóvá” tenni az Xbox digitális könyvtárát, hogy a régebbi címek is játszhatóak legyenek sok évvel a kiadásuk után. Jelenleg a régi játékok gyakran válnak játszhatatlanná különböző okok miatt, mint például a kiszolgáló szerverek leállítása vagy a hardveres kompatibilitás problémái.

A dedikált csapat feladata a játékok „megőrzése” lesz az utókor számára, de egyelőre további részleteket nem közöltek. Valószínűleg a régi címeket fogják tesztelni az új hardvereken, és szükség esetén szoftveresen is igazítják őket az új konzolokhoz.

Sarah Bond a dolgozóknak szóló levelében azt is megemlítette, hogy a következő generációs hardver jelentheti a legnagyobb technológiai előrelépést az Xbox történetében.