A Truth Social értékének jelentős zuhanása

Az utóbbi időben a Truth Social, Donald Trump volt amerikai elnök közösségi média platformjának értéke közel 50 százalékot zuhant. A Trump Media & Technology Group, amely a Truth Social tulajdonosa, részvényei pénteken 12 százalékot estek, és ezzel a cég tőzsdére lépése óta a legalacsonyabb szintre süllyedtek.

A részvények értékcsökkenése közel 2 milliárd dollárt törölt ki Trump volt elnök részesedésének értékéből a héten. A Trump Media részvényei március 26-án 79,38 dollárra emelkedtek, amikor a napi kereskedés a Nasdaqon a "DJT" szimbólum alatt kezdődött.

Azonban azóta a cég részvényei 49 százalékot estek, és a pénteki zárásnál 40,49 dolláron álltak. Bár a múlt héten a részvények értékük mintegy harmadát veszítették el, az év eleje óta még mindig több mint 130 százalékos emelkedést mutatnak.

Trump személyes részesedése a cégben jelenleg körülbelül 3,2 milliárd dollár értékű, ami jelentős csökkenés a két héttel ezelőtti 4,9 milliárd dollárhoz képest. A vállalat pénzügyi helyzete sem túl rózsás, hiszen a Trump Media nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy tavaly 58 millió dollárt veszített, mindössze 4,1 millió dolláros bevétel mellett.

Ezek a pénzügyi eredmények alátámasztják azokat az aggodalmakat, amelyeket egyes szakértők fejeztek ki azzal kapcsolatban, hogy a vállalatot jelentősen túlértékeli a Wall Street.