Az NB I egyik legjobb kapusa Újpestre tart

Sajtóhírek szerint már át is esett a klubváltásokkor kötelező orvosi vizsgálatokon, így célegyenesébe ért a mezőkövesdi Riccardo Piscitelli Újpestre szerződése.

Az Újpest FC a következő idényre olasz kapussal erősíthet. A jelenleg az NB I-ben 10. helyen álló csapat mindenben megállapodott Riccardo Piscitellivel, aki a legutóbbi fordulóban már nem is lépett pályára a Mezőkövesd színeiben. Piscitelli, aki az AC Milannál nevelkedett és korosztályos olasz válogatott játékos, júniusban lejáró szerződéssel rendelkezik a matyóföldieknél, akik az NB II-be való esés szélén állnak.

Pór Károly, a Nemzeti Sport átigazolási szakírója és magyar transzferguru, Facebook-oldalán azt állítja, hogy Piscitelli már részt vett az orvosi vizsgálaton, és mivel a nyáron lejár a szerződése Kövesden, így hamarosan aláírhat az Újpesthez. Pór szerint ő lehet az első igazolás a tulajdonosváltás óta.

Az Index és Pór Károly információi szerint Piscitelli a közösségi oldalán kapott üzenetekre válaszolva megerősítette az Újpest-szurkolóknak, hogy a Megyeri útra tart. Jelenleg az utolsó simításokat végzik a szerződésén, mielőtt aláírná azt.

Piscitelli 2021 óta játszik az NB I-ben, és Magyarországon eddig kizárólag Mezőkövesden szerepelt. Pályafutása során megfordult többek között alacsonyabb osztályú olasz klubokban, a román Dinamo Bucuresti-ben, valamint a portugál CD Nacionalban is. A mezőkövesdi csapatban eddig 62 tétmérkőzésen védett, és ezek közül tizenhetet kapott gól nélkül zárt.