Ára volt az újabb Bayern-kudarcnak, Lőw Zsolt irányít a következő bajnokin

A Bayern München vezetősége Thomas Tuchel mellett áll, de a német edző a következő bajnokin, az 1. FC Köln ellen nem lehet jelen a kispadon.

A Bayern München meglepetésre 3-2-re kikapott az újonc Heidenheim csapatától, ami lehetővé teszi a Bayer Leverkusen számára, hogy a következő fordulóban bebiztosítsa a bajnoki címet. Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője a Heidenheim elleni mérkőzés hosszabbításában kapott sárga lap miatt nem ülhet le a kispadra a következő meccsen.

Ez azt jelenti, hogy Lőw Zsolt, Tuchel segítője veszi át az irányítást a Köln elleni bajnokin, ahogy azt korábban a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is tették. A Bayern vezetősége már korábban, februárban döntött arról, hogy Tuchel és teljes stábja nyáron távozik a klubtól, de a csapat továbbra is küzd a forma megtalálásáért.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthaus azt javasolta, hogy ne várjanak nyárig az edzőváltással. Max Eberl, a klub új sportigazgatója azonban kijelentette, hogy nem foglalkozik az azonnali edzőváltás kérdésével, hanem a jelenlegi stáb és keret teljesítményére koncentrál az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben.

A Bayernnek a kölni bajnoki előtt még egy londoni túra is vár, ahol az Arsenal ellen lépnek pályára a BL-párharc visszavágóján. A mérkőzést április 17-én rendezik Münchenben. Jelenleg még nem lehet tudni, hogy a Bayern kispadján ki foglal majd helyet a következő időszakban.