Man Utd–Liverpool 2-2, Szoboszlaiék a második helyen a Premier League-ben

A Liverpool raklapnyi helyzetet puskázott el az Old Traffordon, mégis egy pontot megmentett a Manchester United elleni rangadón. A 2–2-es döntetlennek a londoni Arsenal örülhet igazán, hiszen így a Liverpool elvesztette kétpontos előnyét, és rosszabb gólkülönbsége miatt visszacsúszott a második helyre.

Hiába játszott a Liverpool a meccs jelentős részében jobban, nem tudott győzni a Manchester United otthonában. Szoboszlai Dominik 66 percet töltött a pályán, és az első félidőben több nagy lehetőséget is elhibázott. A magyar középpályás az első húsz percben négy kapura lövése is volt, de sajnos egyik sem ment be, pedig az elsőnél egy az egyben állt szemben Onanával. A döntetlen eredmény a Tottenham és az Arsenal számára is kedvező, hiszen az előbbi a 4-5. helyért folytatott harcban, az utóbbi pedig az első helyen áll a Premier League-ben.

A Liverpool játékosai bosszúvágytól fűtve léptek pályára, hiszen nemrégiben szenvedtek vereséget az ősi rivális otthonában, ami az FA-kupa-győzelemről szőtt álmaik végét is jelentette. A csapatkapitány Szoboszlai Dominik már a 3. percben ziccerbe került, de a United kapusa, André Onana bravúrral hárított. A magyar középpályás a meccs első harmadában a vendégek legveszélyesebb játékosa volt, de a második félidő közepére elhalványult, Jürgen Klopp le is cserélte őt.

A Liverpool Luis Díaz révén szerezte meg a vezetést, aki egy szöglet után négy méterről, félollózó mozdulattal talált be (0–1). Az első félidőben a Liverpool dominált, de a kapu előtti hatékonyság hiányzott, így nem született több gól.

A második félidőben a United Bruno Fernandes révén egyenlített, aki 40 méterről emelt a kapuba (1–1). A United csapatkapitánya ezzel a 50. gólját szerezte a Premier League-ben. A United Kobbie Mainoo góljával fordított (2–1), de a Liverpool Mohamed Szalah büntetőjével egyenlített (2–2), aki ezzel sorozatban a negyedik Old Traffordon lejátszott PL-meccsén volt eredményes.

A hétperces hosszabbításban a Liverpool nem tudott újabb gólt szerezni, így a meccs döntetlenre végződött. A Liverpool így az utolsó hat meccs előtt a tabella második helyén áll, az Arsenal mögött, és egy ponttal a címvédő Manchester City előtt.

Az MTI összesítése szerint a két csapatnak ez volt a 215. egymás elleni összecsapása, a bajnokságban a 182. A bajnoki örökmérleg 69 United-siker és 51 döntetlen mellett 61 Liverpool-győzelmet mutat. Decemberben Liverpoolban 0-0-s döntetlen született, az Old Traffordon legutóbb 2-1-re nyertek a hazaiak. Az őrült bajnoki harc a Premier League-ben folytatódik.

Szoboszlai Dominik teljesítményét a brit sajtó döntő többségben közepesnek, azaz 6-os osztályzatokkal értékelte. A magyar válogatott csapatkapitánya a meccs elején három remek helyzetet elrontott, és úgy tűnt, bosszantja a menedzserét néhány hanyag labdabirtoklásával. A Goal.com azonban 7-es értékelést adott neki, kiemelve, hogy egy korai lövését briliáns mozdulattal védte Onana, és Szalahnak is kidolgozott egy jó helyzetet, de a második félidő derekára kifulladt. A Fotmob.com 6,9-es értékelése pedig a hatodik legmagasabb érdemjegy volt a csapatban, Endóéval holtversenyben.