Jürgen Klopp utolsó anfieldi meccsére szóló jegyek aranyáron

Adja el a házát, ha jegyet akar Jürgen Klopp utolsó anfieldi meccsére! A Liverpool menedzserének búcsúmeccse iránti rajongás szürreális magasságokba szökik, a jegyárak az egekbe szöktek.

Könnyen lehet, hogy a futball történetében még sohasem vett körül edzőt ekkora, már-már szürreális rajongás, mint Jürgen Kloppot, a Liverpool menedzserét. A Vörösök május 19-én játsszák utolsó bajnokijukat a karizmatikus némettel a kispadon, és ha minden jól megy, a Klopp-éra második bajnoki címét ünnepelhetik az Anfielden. A jegyek árai a viszonteladóknál 1437-től 30 000 fontig terjednek.

A Liverpool május 19-én fogadja a Wolverhampton Wanderers csapatát az Anfielden, ami Klopp menedzser számára a búcsúmeccs lesz a Vörösök kispadján, hazai környezetben. Amennyiben a csapat bejut az Európa-liga döntőjébe, Klopp május 22-én Dublinban, az Aviva Stadionban még egyszer, utoljára dirigálhatja a csapatot.

A május 19-ei Premier League-mérkőzésre a jegyek pillanatok alatt elkelt mind a 61 276 belépő, de a másodlagos piacon még lehetőség van jegyet szerezni. Az angolszász világban teljesen legális a secondary market, ahol az úgynevezett viszonteladók első körben megveszik a jegyeket, vállalva a kockázatot, hogy esetleg nem tudják értékesíteni.

A Seatpick.com összesítő portál információi szerint a legolcsóbb jegy jelenleg 1437 angol font, azaz 653 929 forint. A jobb helyek felé haladva a tarifák emelkednek, a pályához közelebbi helyekért már minimum 2050 fontot kell fizetni. A Main Stand vagy a Kenny Dalglish Stand alján 4000 font a jegyár, míg a legdrágább helyek, a liverpooli kispad mögötti első sorban ülőkért, akár 30 ezer fontot is elkérhetnek.

Ezek az április 7-én regisztrált árak, és elképzelhető, hogy a május 19-ei meccs előtt még tovább nőnek az árak, különösen, ha a Liverpool győzelem esetén biztosan bajnok lesz. A csapat jelenleg az élről kezdte meg a 2023–2024-es Premier League-szezon 32. fordulóját, míg a Sporting, amelynek vezetőedzője, Rúben Amorim, a legfőbb várományosnak számít Klopp utódjaként, négy ponttal vezet a Benfica előtt a portugál élvonalban.

Rúben Amorim lisszaboni szerződésében szereplő kivásárlási záradék kapcsán új információk láttak napvilágot. Korábban úgy tűnt, hogy a Liverpoolnak 30 millió eurót kellene fizetnie a trénerért, azonban Fabrizio Romano, olasz átigazolási szakíró szerint ez az összeg csak Portugáliából érkező megkeresésekre vonatkozik. Más klubok esetében a kivásárlási ár 20 millió euróra csökkenhet, és egy szóbeli megállapodás értelmében "topklub" esetében akár 10 millió euró is elég lehet Amorim szerződtetéséhez. Amorim a portugál szakírók szerint Klopphoz hasonlóan a magas intenzitásban és a precíz le- és visszatámadásban hisz, bár a Sportingnál inkább a 3–4–3-as alapfelállást preferálja, szemben a Liverpool négyvédős hadrendjével.