Hihetetlen küzdelem egy óriásharcsáért: a pecások csónakját majdnem elsüllyesztette a 82 kilós szörny

A pilisvörösvári Háziréti Víztározón egy viharos éjszakán, lyukas csónakkal sikerült kifogniuk a horgászoknak az eddigi legnagyobb harcsát, ami majdnem elsüllyesztette a ladikjukat.

Sötétben, viharos szélben és esőben nem könnyű halat fogni, különösen egy lyukas csónakból. A pilisvörösvári Háziréti Víztározón március utolsó napjának éjszakáján mégis sikerült egy profi harcsavadász csapatnak megfogniuk a tó királyát. Este 11-kor észleltek kapást, egy hatalmas harcsa ráharapott a dévérre, és a botot tartó horgászt is kibillentve az egyensúlyából, elkezdte húzni a zsinórt.

A négy pecás a parton horgászott, és csak a kapás után szálltak be a parthoz kötött csónakba. Amikor a harcsát követve a vízbe lökték magukat, akkor vették észre, hogy a csónak alja kilyukadt, és közel 200 liter víz gyűlt össze benne.

"Olyan érzésünk volt, hogy másodperceken belül elsüllyedünk, éreztük, hogy megy le a csónak a meder alja felé, közben a hal meg húz, az erejéből, a sebességből tudtam, hatalmas harcsa harapott rá a dévérre" - mondta Vágó Tamás sporthorgász a pecaverzum.hu-nak. "Nem adtuk fel, mentünk a hal után, még jó hogy ennyien voltunk, mert így két társam minden elképzelhető eszközzel merte a vizet a csónak aljából, míg én és egy másik társam a harcsával törődhettünk".

A fogás még nehezebbé vált, amikor a harcsa beletekeredett egy valószínűleg általa korábban elszakított horgászfelszerelésbe, és átúszva a félig süllyedő csónak alatt, a zsinór rátekeredett a ladik motorjának csigájára, ami miatt a víz közepén leállt a kishajó.

"Hatalmas szerencsénk volt, hogy ezek ellenére csónakba tudtam húzni életem eddigi legnagyobb, 231 centiméteres, 82 kilogrammos harcsáját" - folytatta a rekorder pecás. "Nagy köszönettel tartozom Baranyi Tomi, Kovács Norbi és Hajdú Balázs barátomnak, akik a helyválasztásban, a csónakmentésben és a hal kiemelésében is nagyon sokat segítettek. Számunkra a harcsázás igazi csapatmunka, március 15-én ugyanitt, egy 195 centis, 43 kilós harcsával kötöttünk ismeretséget. A pecások a kötelező fotózás után a gigantikus halat visszadobták a tóba, így az ott horgászók újra vadászhatnak az eddigi legnagyobb vörösvári vízi ragadozóra".