Tragikus ralibaleset: Apa és fia is az áldozatok között

Több család életét fordította felfordulásba a március 24-én történt szörnyű ralibaleset, amely öt ember halálát követelte. Az esemény során egy anya és 12 éves lánya is életét vesztette, valamint egy apa és 31 éves fia is a tragédia áldozatai közé tartozott.

A balesetben elhunyt férfi munkaadója mély együttérzését fejezte ki a gyászoló családdal, és értékes kollégájuk, barátjuk elvesztését gyászolták. A tragédia nem csak a közvetlen hozzátartozókat, hanem az elhunyt gyermek osztálytársait is megrendítette, és az apa és fia halála is súlyos csapásként érte a családot. Az elhunyt férfi testvérei, akik szintén a szurkolók között voltak, a helyszínen szembesültek a veszteséggel. Egy kis Komárom-Esztergom megyei település lakói gyűjtést szerveztek az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére, a felajánlott összeget pedig az összes elhunyt családja között osztják szét.

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanújával indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, és további videófelvételeket is várnak az eset felderítésének elősegítése érdekében. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívást tett közzé, hogy azok jelentkezzenek, akik érdemi információval vagy a balesettel közvetlenül összefüggő videófelvétellel rendelkeznek.

Michelisz Norbert, a túraautó-Világkupa kétszeres győztese szerint az útról lesodródó pilóta, ifjabb Tóth János hibázott, és szigorítani kellene a versenyeken részt vevő autók teljesítményére és végsebességére vonatkozó szabályokat. Egy az internetre feltöltött videón ifjabb Érdi Tibor egy nappal korábbi útja látható éppen a tragikus szakaszon, ahol a baleset történt. A felvétel tanúsága szerint már akkor is sokan álltak tiltott helyen, a nézők elől elzárt területen, ami különösen veszélyes lehetett, mivel a versenyautók akár 170 kilométer/órás sebességgel is haladhattak ott.