A liga leggyengébb csapata ellen hullajtott pontokat a Chelsea

Óriási meglepetésre 2–2-es döntetlent játszott a sereghajtó otthonában a Chelsea FC az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójában.

A Chelsea FC, amely a mérkőzésen 70 százalék feletti labdabirtoklási fölénnyel rendelkezett, már a 11. percben vezetést szerzett Thiago Silva révén, de a Sheffield United otthonában végül pontokat veszített (0–1). A londoniak előnyét Jayden Bogle egy szép akció végén született góllal egalizálta a 32. percben (1–1).

A második félidőben a Chelsea ismét vezetést szerzett, ezúttal Noni Madueke révén, aki Cole Palmer gólpasszából talált a kapuba (1–2). Palmer ezzel a 27. londoni bajnokiján a 25. kanadai pontját jegyezte (16+9-es elosztásban). Azonban a vendégek nem tudták eldönteni a három pont sorsát, és a Sheffield a hosszabbításban Oliver McBurnie révén ismét egyenlített (2–2), így megtartva az egyik pontot.

A Chelsea újabb pontvesztése után a tabella 9. helyén áll, míg a Sheffield United továbbra is a sereghajtó, kilenc ponttal lemaradva az utolsó bennmaradást érő helyet elfoglaló Nottingham Foresttől, amely pontlevonással sújtott.

LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

Sheffield United–Chelsea 2–2 (Bogle 32., McBurnie 93., ill. T. Silva 11., Madueke 66.)

Később
19.15: Tottenham–Nottingham

Korábban
Manchester United–Liverpool 2–2 (Fernandes 50., Mainoo 67., ill. Díaz 23., Szalah 84. – 11-esből)