Hajrágóllal került karnyújtásnyira a történelmi hatostól a Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata Adama Traoré 89. percben szerzett góljával 1–0-ra győzte le a Paksi FC-t az NB I 27. fordulójában, ezzel nyolc ponttal növelte előnyét a tabella élén a közvetlen üldözőjével szemben.

Az első félidőben a kapusok voltak a főszereplők, különösen a paksi Szappanos Péter kiemelkedő teljesítménye maradt emlékezetes, aki több nagy védést is bemutatott. A Ferencváros kapuját őrző Dibusz Dénes is biztos kezűnek bizonyult. Az indulatok nem sokkal a szünet előtt szabadultak el, amikor Dejan Sztankovics Kovács Krisztiánnak reklamálta a második sárgát, Mohammed Abu Fani pedig a fél paksi csapattal került szóváltásba.

A második félidőben a Ferencváros továbbra is dominált, Varga Barnabás fejesét a felsőléc hárította a 63. percben, majd a góllövőlista éllovasa, Traoré ollózását Szappanos védte hárította. A mérkőzés hajrájában Sztankovics három cserével frissítette fel a csapatot, ami meghozta a gyümölcsét: a 89. percben Ben Romdan és Traoré összjátékából született meg a győztes gól.

Ezzel a győzelemmel a Ferencváros nyolc ponttal növelte az előnyét a tabella élén, és mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így közelebb kerültek a hatodik egymást követő bajnoki címükhöz. A IX. kerületi csapat történetében először nyerhet hatodszor egymás után az NB I-ben.

LABDARÚGÓ NB I, 27. FORDULÓ

Ferencváros–Paks 1–0 (A. Traoré 89.)

Később rendezik

  • 17.30: Kecskemét–PAFC

Szombaton játszották

  • Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 5–0
  • Diósgyőri VTK–Kisvárda 1–1
  • Debreceni VSC–MTK Budapest 1–2

Pénteki mérkőzés volt

  • Újpest FC–Zalaegerszegi TE 1–5 (Huszti A. 23., ill. Croizet 31., 65., Mance 53. 61. – utóbbit 11-esből, Németh D. 81.)