A hét technológiai és tudományos összefoglalója

Összegyűjtöttük a hét legfontosabb technológiai és tudományos eseményeit, amelyek között repülőgép-baleset, adatvédelmi intézkedések és csalások elleni figyelmeztetések is szerepelnek.

Dél-Szudánban egy Boeing 727-200F típusú repülőgép landolás közben letért a futópályáról és egy korábbi balesetben sérült repülőgép roncsának ütközve kettétört.

A Google bejelentette, hogy a Chrome böngésző inkognitó módjában gyűjtött adatokat megsemmisíti, ami az adatvédelmet előnyben részesítő felhasználók számára kedvező hír.

A Microsoft egyik fejlesztője, Andres Freund észrevette, hogy a Linux operációs rendszer lassabban hoz létre titkosított kapcsolatot, mint szokott, ami feltehetően egy államilag támogatott hackertámadást hiúsított meg.

A Telekom figyelmeztetést küldött ki ügyfeleinek, hogy adathalász SMS-ekkel próbálkoznak csalók, a Netflix és a DHL nevében, ezért fokozott óvatosságra intenek mindenkit.

A Vodafone Magyarország új díjcsomagokat vezetett be, amelyek között korlátlan telefonálást és/vagy mobilinternetezést is választhatnak az ügyfelek, de figyelni kell, mert bizonyos korlátlan tarifák sebessége korlátozott lehet.