Steve Jobs és biológiai apja, a tudatlan találkozások története

Steve Jobs és biológiai apja, Abdulfattah Jandali többször is találkoztak anélkül, hogy tudták volna, rokoni szálak fűzik őket egymáshoz, és miután ez kiderült, soha többé nem keresték egymás társaságát.

Steve Jobs hatása a technológiai iparra megkérdőjelezhetetlen, és személyisége is ellentmondásos volt. Walter Isaacson életrajzírója szerint Jobs gyerekkori élményei is hozzájárultak különleges természetéhez. Jobs biológiai szülei, Abdulfattah Jandali és Joanne Schieble fiatalon, 23 évesen adták örökbe őt, mivel Schieble apja nem támogatta a kapcsolatukat. A gyermeket Paul és Clara Jobs fogadta örökbe, és bár Steve kisgyerekként megtudta, hogy örökbefogadott, csak 31 éves korában kezdett érdeklődni biológiai szülei iránt.

Az örökbefogadás után Schieble és Jandali összeházasodtak és egy másik gyermekük is született, Mona, aki később Simpson nevet vett fel. Steve Jobs a nevelőszüleit sajátjaként szerette, és csak nevelőanyja halála után kereste fel biológiai anyját, akivel később karácsonyokat is együtt töltöttek.

Jobs biológiai apjával, Jandalival azonban soha nem találkozott tudatosan. Jandali egy időben egy mediterrán éttermet üzemeltetett, ahol Jobs is gyakran járt, de akkor még egyikük sem tudta a másik valódi személyazonosságát. Jandali csak egy blogbejegyzésből értesült arról, hogy Jobs a fia, de szíriai büszkesége miatt nem kereste fel őt, remélve, hogy Jobs lép majd felé.

Steve Jobs maga is hasonló helyzetbe került, mint fiatal apja. 23 évesen barátnője, Chrisann Brennan terhes lett tőle, de Jobs tagadta apaságát, még egy DNS-teszt után is. Csak később, részben féltestvére, Mona Simpson hatására változott meg, és kezdett el részt venni lánya, Lisa Brennan-Jobs életében. Lisa későbbi könyvében azonban vegyes érzelmekkel írta le kapcsolatukat, de Jobs halála előtt még bocsánatot kért tőle.