Új információk a Google Pixel 8a-ról

Közeleg a Google I/O fejlesztői konferencia, és egyre több részlet derül ki a várt Pixel 8a okostelefonról, amely várhatóan májusban debütál, és jó eséllyel hazánkban is kapható lesz.

A Google I/O fejlesztői konferencia közeledtével egyre több információ szivárog ki a Google legújabb okostelefonjáról, a Pixel 8a-ról, amelyet várhatóan az eseményen fognak bemutatni. A középkategóriás készülék nem csúcshardverrel, de kedvező árral kerülhet piacra.

A megbízható forrásokból származó információk szerint a Pixel 8a egy 6,1 hüvelykes FHD+ OLED kijelzővel érkezik, amely 120 Hz-es képfrissítési képességgel bír, ez jelentős fejlődés a korábbi Pixel 7a modellhez képest. A telefonban a Tensor G3 processzor lesz, amely a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellekben is megtalálható, és 128 vagy 256 gigabájt tárhely lesz választható.

A hátlapi kamerarendszer nem fog változni, így a 64 megapixeles főkamera és a 13 megapixeles ultraszéles egység marad. Az akkumulátor kapacitása viszont 5000 milliamperórára nő, és a vezetékes töltési sebesség is 27 watt lesz.

A készülék várható ára 500-550 dollár körül alakulhat, ami körülbelül 200 ezer forintnak felel meg. A Google Pixel 8a több országban lesz elérhető, mint az előző modellek, és a virtuális garanciajegyek alapján Magyarország is a potenciális piacok között van.

A Pixel okostelefonokat a Google már évek óta gyártja, és bár Magyarországon eddig csak szürke importból lehetett hozzájutni, a Pixel 8a esetében hivatalos, gyártói garanciával rendelkező értékesítés is várható.