Facebook újítás: egységes lejátszó minden videónak

A Facebook mobilalkalmazásában minden típusú videó egységes lejátszót kap, így a rövidebb, a hosszabb és az élő tartalmak is hamarosan egy platformon osztoznak.

A TikTok vertikális formátumának hatalmas népszerűsége nyomán a Meta is lépéseket tett, és most a Facebookon egy teljes képernyős lejátszót vezetnek be, amely közös megjelenést biztosít a Reels- és a hosszabb videóknak, valamint az élőben közvetített tartalmaknak is.

Az újítás célja, hogy egyszerűsítse a videónézés és megosztás élményét, mivel az egységes vertikális megjelenítés révén a Facebook ajánlása is egyszerűbbé válik. Így a következő tartalom bármilyen típusú lehet.

Az új lejátszó nem csak a megjelenést egységesíti, hanem új vezérlőeszközöket is hoz. A horizontális videókat például el lehet fordítani, és a hosszabb videókban egy csúszka segítségével lehet görgetni, valamint 10 másodperces ugrálás is lehetővé válik vezérlőgombokkal.

Ez az újítás várhatóan növelni fogja a videók – és így a hirdetések – nézésével töltött időt, mivel a folytonosság révén az emberek több időt tölthetnek el a tartalmak megtekintésével.

A frissítés a következő időszakban minden Facebook-felhasználó számára elérhetővé válik, elsőként az amerikai és kanadai felhasználók kapják meg az androidos és iPhone-os alkalmazásokon keresztül.