Az év női sportolója fontos viadalt nyert Mallorcán

A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte meg az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán.

A magyar szövetség közösségi oldalának tájékoztatása szerint az MVM SE világ- és Európa-bajnok sportolója, Érdi Mária 14 pontos előnnyel várta a 53. Trofeo Princesa Sofia szombati éremfutamát, ahol végül kilencedik helyen ért célba, ami elegendő volt az aranyérem megszerzéséhez a 116 hajót számláló mezőnyben.

A versenyen a második helyet az ausztrál Zoe Thomson szerezte meg, míg a harmadik helyen a brit Matilda Nicholls végzett. A mezőny tagjai között két korábbi olimpiai bajnok is helyet kapott: a tokiói aranyérmes dán Anne-Marie Rindom a 11., míg a riói olimpia győztese, a holland Marit Bouwmeester a 18. helyen zárt.

Érdi Mária, aki a tavalyi évben az év legjobb magyar női sportolójának választották, a következő versenyen a franciaországi Hyeres-ben fog részt venni. Sajtós csapata idézte szavait, melyek szerint a verseny hosszú és fárasztó volt, erős széllel indult és gyengülő széllel fejeződött be, de ő minden helyzethez a lehető legjobban alkalmazkodott.

Az ILCA 7 hajóosztályban versenyző, szintén olimpiai kvótás Vadnai Jonatán a 25. helyen zárta a világkupa-állomást.

A világkupa-verseny hétfőn kezdődött és az olimpiai szisztéma szerint zajlott, tíz futamot és egy éremfutamot követően alakult ki a végeredmény.

(MTI)