Hivatalosan is készül a Dűne 3

A Dűne második részének sikerét követően a Legendary megerősítette, hogy Denis Villeneuve rendezésében készül a harmadik rész, valamint a rendező egy új projektbe is belevág, amely egy nukleáris háborút feldolgozó bestseller adaptációja lesz.

A Dűne: Második rész után Denis Villeneuve nem pihen, hiszen már a következő projektjein dolgozik. A kanadai rendező a Legendary stúdióval folytat tárgyalásokat Annie Jacobsen Pulitzer-díjra esélyes Nuclear War: A Scenario című könyvének filmadaptációjáról, és a harmadik Dűne film fejlesztésén is dolgozik.

A Dűne: Második rész továbbra is sikeres a mozikban, világszerte 630 millió dolláros bevételt ért el, és jelenleg a 2024-es év legnagyobb bevételt hozó filmje. A Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével készült sci-fi folytatásban Paul Atreides karaktere bosszút áll azokon, akik a családját elpusztították. Villeneuve első Dűne-filmje 402 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

A Legendary stúdió opciós jogot szerzett Jacobsen könyvének filmjogaira, és Villeneuve a produceri, forgatókönyvírói és/vagy rendezői feladatok ellátásáról tárgyal a stúdióval. Tanya Lapointe, Villeneuve produceri partnere is részt venne a projektben.

Jacobsen március 26-án megjelent könyve egy lehetséges nukleáris háború forgatókönyvét elemzi, több tucatnyi interjú alapján, amelyeket katonai és civil szakértőkkel készítettek, akik a fegyvereket építették volna, vagy a választervekbe lettek volna beavatva.

Annie Jacobsen korábbi művei között szerepel az 51-es körzet, A Gemkapocs művelet, A Pentagon agya, a Jelenségek, és a Lepd meg, öld meg, tűnj el. Televíziós karrierje során többek között a Tom Clancy's Jack Ryan című sorozatot is jegyzi.