A Bayern München meglepetés vereséget szenvedett, a RB Leipzig magabiztosan győzött

A Bundesliga 28. fordulójában a Bayern München váratlan vereséget szenvedett az újonc Heidenheim otthonában, míg a RB Leipzig magabiztos győzelmet aratott a Freiburg ellen. A Leverkusen tovább növelte előnyét a tabella élén.

A német labdarúgó-élvonal legutóbbi fordulójában a két magyar válogatottal, Sallai Roland és Szalai Attila nélkül kezdőként, de Sallai a 76. percben pályára lépve felálló Freiburg hazai pályán kapott ki a RB Leipzig csapatától. A vendégek már a mérkőzés elején előnybe kerültek, Haidara a második percben szerzett gólt Openda passzából. Az előnyt Openda is növelte, aki a 18. percben betalált, majd a félidő végén ismét ő volt eredményes, így 0–3-ra módosult az állás a szünetben. A második félidőben Sesko is betalált Openda passzából, bár a Freiburg szépített Grifo góljával, de a Leipzig végül 1–4-re nyert. A Leipzig két magyar válogatottja, Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót.

A Bayern München Thomas Tuchel vezetésével a Heidenheim vendégeként lépett pályára, és az első félidőben Kane és Gnabry góljaival kétgólos előnyre tett szert. Azonban a második félidőben a Heidenheim két perc alatt kiegyenlített, majd Kleindienst a mérkőzés hajrájában megszerezte a győztes gólt. A Bayern München így sorozatban másodszor maradt pont nélkül a bajnokságban, és a Leverkusen már a következő fordulóban bajnok is lehet. A Bayern vezetősége a váratlan kudarc ellenére továbbra is bízik Thomas Tuchelben, aki a szezon végén távozó vezetőedzőként a következő mérkőzéseken is a kispadon fog ülni, beleértve a Bajnokok Ligája-negyeddöntőt is. Tuchel a Heidenheim elleni mérkőzésen sárga lapot kapott, ami a szezon során már a negyedik volt, így a következő bajnoki mérkőzésen nem irányíthatja csapatát.

A Leverkusen Xabi Alonso irányításával továbbra is veretlen maradt, és legyőzte az Union Berlint. A csapat ezzel 16 ponttal vezeti a bajnokságot a Bayern előtt, és amennyiben a következő fordulóban legyőzi a Werder Brement, matematikailag is bebiztosítja a bajnoki címét. Az Union Berlin színeiben Schäfer András kezdő volt, majd a 63. percben lecserélték.

NÉMET BUNDESLIGA, 28. FORDULÓ EREDMÉNYEI:

  • Freiburg–RB Leipzig 1–4
  • Heidenheim–Bayern München 3–2
  • További eredmények: 1. FC Köln–Bochum 2–1, Mainz–Darmstadt 4–0, Union Berlin–Bayer Leverkusen 0–1.

A Heidenheim vezetőedzője, Frank Schmidt izomsérülést szenvedett az ünneplés során, de csapata 2000 óta az első újonc klub lett, amely legyőzte a Bayern Münchent a német élvonalban.