A Disney+ szigorítja a jelszómegosztást

A Disney bejelentette, hogy szigorítani fogja a Disney+ streaming szolgáltatásának jelszómegosztási gyakorlatát, célul tűzve ki az előfizetői bázis és a bevételek növelését, valamint a platform nyereségessé tételét.

A Disney+ és más, a Disney által üzemeltetett streaming platformok már korábban is tiltották a felhasználóknak, hogy felhasználónévvel vagy jelszóval másoknak hozzáférést biztosítsanak, azonban eddig nem alkalmazták szigorúan ezt a szabályt. A változásokat először júniusban néhány országban, majd szeptemberben további területeken vezetik be. Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója szerint ez a lépés hozzájárulhat a platform nyereségessé válásához.

A Hulu, amely szintén a Disney tulajdonában van, már március 14-től kezdődően korlátozza az ügyfelei által történő jelszómegosztást háztartáson kívül. Ez a lépés követi a Netflix által bevezetett hasonló intézkedéseket, amelyek jelentős növekedést eredményeztek az új regisztrációk számában. A Netflix esetében röviddel az intézkedések bevezetése után 100 000 új fiókot regisztráltak, ami több mint kétszerese volt a korábbi 60 napos átlagnak.

A Disney+ jelenleg veszteséges, de a vállalat reméli, hogy a jelszómegosztás korlátozásával hasonló sikereket érhet el, mint a Netflix, és elősegítheti a streaming platformjának nyereségessé válását. Az előfizetők közötti jelszómegosztás korlátozása már régóta napirenden volt, és egy tavalyi befektetői konferencián Iger kifejtette, hogy ez az intézkedés kulcsfontosságú lesz a vállalat növekedési stratégiájában.